Uverdig behandling

Denne mailen mottok jeg nå nylig, og jeg blir virkelig trist! Jeg så selv enkelte ting jeg reagerte på når min far var innlagt på sykehus for noen uker siden her i Norge. Dette er virkelig ikke greit på noen som helst måte! Vi betaler virkelig nok skatt til at de eldre skal ha det godt og ha et liv i verdighet. Mailen fikk jeg tilsendt av MalinHavdahl.   

Uverdig behandling.

Tenk deg at du ligger på dødsleiet. At du ikke har kontroll på kroppen og sansene dine.

Alt du kjenner er smerte og redsel.

En pleier kommer inn til deg, og du får ikke formidlet hvordan du har det, så du bruker lyder på å fortelle at du har vondt når du må bytte sengeleie. Ansiktet ditt forteller at du er redd, men du får ikke sagt hva du er redd for. Døden, eller smertene.

Du føler kanskje at du ser på pleieren, men det eneste pleieren ser er to øyer som er tåkete, og ser ut i intet.

Tenk deg så at du er pleieren. Du har ikke lyst å bytte sideleie på pasienten. Pasienten lager smertefulle lyder av den minste berøring, kaster seg tydelig etter mer luft og sperrer opp øynene.

Øynene er oppleves som fulle av redsel. Pasienten ser redd ut. Du gjør det du må. Veter munnhulen, skifter innlegg og holder pasienten i hånden mens det blir satt morfin i en Butterfly på magen.

Pasienten blir etterhvert roligere, virker mindre smertepåvirket og ser på deg. Mens ordene som ikke kunne vært klarere kommer:

IKKE GÅ FRA MEG.

Vi bor i Norge, i et av verdens lykkeligste land. Allikevel dør så mange aleine. Helt aleine. Fulle av redsel og angst.

Det er uverdig at det ligger pasienter på sykehjem, sykehus, hjemme i egen bolig og i bofelleskap som ikke har noen til å våke over seg.

Det er simpelt, uverdig og egoistisk at helse Norge ikke tar inn “fastvakt” på døende pasienter.

Døende mennesker, for de er fremdeles mennesker.

Når vi leter etter informasjon på internettet finner vi mye frustrasjon blant pårørende og helsepersonell.

Vi kan leie inn fastvakt etter observasjoner på den døende, men ofte blir det ikke sånn.

Det står i FNs erklæring at den døende skal slippe å dø aleine.

Mange har en stor angst for å dø aleine.

Vi har angst for å dø aleine.

Hvorfor får da så mange nei når det blir spurt om man kan få fastvakt hos pasienten?

Vi er klar over at det er forskjellig praksis i landet. Men det er ikke godt nok at noen gjør det og andre ikke.

Hvorfor skal helse Norge spare penger i et slikt tilfelle. Uansett hvor du bor, og om du ønsker det. Så skal du få slippe å dø aleine om du er redd for det. FN har bestemt det.

Vi skjemmes over at vi ikke kan få sitte hos den uten familie, hos den som er livredd for å dø aleine. Hos den som ikke klarer å sitte aleine hos sitt døende familiemedlem og ønsker å ha pleier til stede.

Pleie av døende må få et nytt fokus. Så alle kan få dø i trygghet, med verdighet og med omsorg rundt seg.

Stemmer å lytte til og ei hand å holde i.

Vi trenger lovfestet rett til fastvakt når vi er døende.

Skriv gjerne under HER

Jeg elsker dere

Herregud, nå når jeg har hatt mye tid til å bare slappe av, så har jeg fått gått gjennom nesten alle meldingene som dere har sendt meg. Jeg må virkelig bare si tusen takk for alle de fine meldingene! Jeg kan virkelig tåle å få hate og en skikkelig ondskapsfull kommentar i ny og ne når det generelt sett kommer så mange fine tilbakemeldinger. Det beviser bare en gang for alle det jeg tror på; jeg tror nemlig på det gode i mennesker. Ja, det har vært situasjoner som virkelig har fått meg til å tvile, og gjort meg veldig usikker på om mennesker egentlig er gode når det finnes så mye ondskapsfullt der ute. Her er noen av de fine meldingene som jeg har fått av dere

Haha ja, naturlig og naturlig. Men hyggelig uansett. 🙂

 

Noe helt grusomt som jeg aldri ville trodd foregår i Norge

Jeg er helt sjokkert. Jeg hadde aldri i mine villeste fantasier trodd at det drives en gård i Norge som avler opp hunder og katter som senere blir solgt til utlandet som forsøksdyr. Dyr som blir avlet opp til en grusom og for jævlig tilværelse. Dette er ikke greit! 

Løken Gård har flere ganger vært omtalt i media etter anmeldelse og lovbrudd. Etter en rettsak i 2007 ble gården tvunget til å utlevere sju hunder tilbake til sine eiere, etter at de hadde skjult at hundene skulle selges til dyreforsøk. De kjøpte altså hunder og katter fra privatpersoner som de skulle selge videre til dyreforsøk!

Jeg blir rett og slett helt kvalm, at dette ikke har medført at gården er blitt stengt har jeg ingen som helst forståelse for! Det burde også vært etterfulgt av fengselsstraff, og de burde blitt holdt ansvarlig for sine handlinger. Heldigvis er det flere dyrevernsorganisasjoner og privatpersoner som jobber aktivt for at denne grusomme og forferdelige gården skal legges ned. Jeg har selv signert, og kommer til å gjøre alt jeg kan for å hjelpe disse stakkars uskyldige dyrene. 

Du kan signere HER

Bildet er lånt fra Noah 

 

 

I kveld blir det Drama

Haha, i kveld blir det drama på Charterfeber. Jeg tror det var den eneste dagen vi lagde skikkelig bråk, det var ikke måte på. Mennesker fra England kan jo ha en tendens til å være veldig høylytte og ta mye plass, og da tar det ikke lang tid før det blir litt klikk fra alle kanter.

Det er nok få mennesker som synes sigarettrøyk er like ekkelt som oss. Jeg blir seriøst dårlig av røyklukt, synes det er helt forferdelig! Noe mennesker som røyker gjerne ikke tenker over. Heldigvis roet situasjonen seg ned, og det ble en kjempegøy båttur på meg og Aurora.

Jeg er nok en person som det skal litt ekstra til for at jeg skal orke å ta en konfrontasjon med andre. Men stortsett er jeg ganske CARE, med mindre det er noe som setter meg litt ut. Det er begrenset med hvor mye jeg gidder å bry meg om andre mennesker. Hvis ikke de har fått god oppdragelse hjemme, er det en jobb jeg ikke ønsker å ta på meg. Men jeg blir faktisk litt satt ut til tider over hvor lite respekt enkelte mennesker viser.☠

 

Når exen blir en plage

Jeg sliter skikkelig om dagen, det er så slitsomt med mennesker som på død og liv skal henge seg på deg hele tiden. Når jeg skilte lag me exen min, ble vi enige om at vi skulle være venner. Dessverre har dette vennskapet tatt litt av til tider… Han ringer meg stadig vekk, og ja, jeg synes det blir litt mye til tider. Når jeg ikke svarer, ringer han min far. Men pappa orker ikke prate med han, haha. Så det er jo bra, men jeg synes det er veldig spesielt…

Det kunne aldri falle meg inn å ringe moren hans dersom han ikke tok tlf… Er dette normalt? Ikke vet jeg!

Jeg tror jeg må bli flinkere til å sette grenser, noe jeg egentlig ikke har problemer med. Kanskje er dette å være venn med exen er et veldig vanskelig prosjekt. Fordi det vil jo alltid være “noe” der, til tross for at man legger det helt bak seg. Dessuten blir det fort sjalusi fra andre kanter. Vel, jeg er egentlig ganske god venn med alle exene mine. Jeg har en veldig god tone med de fleste av dem, når jeg møter dem ute osv. Det er godt mulig man bare må ta tiden til hjelp. 

Jeg forstår virkelig ikke at gutter mener jenter er dramaqueens osv. Jeg har mye mer erfaring med gutter som lager drama, haha. Denne exen har virkelig tatt av på alle måter, og jeg er utrolig glad for at det er et tilbakelagt kapittel i livet mitt. Dessuten kan man lære mye om seg selv i et forhold.

 

 

Mitt møte med et synsk medium

Jeg har alltid drømt om å møte et synsk medium. Nå var dagen kommet, og jeg stilte med et åpent sinn. Jeg visste at denne damen er ekstremt populær, og at det ikke er enkelt å få booket en time hos henne. Jeg ville ikke ha for store forhåpninger fordi jeg ikke ville bli skuffet. To timer føltes som ti minutter, og jeg ble helt i sjokk over alt hun kunne se og vite angående min fortid, mine personlighetstrekk og ikke minst hva jeg sliter med. 

Det var helt utrolig, hun kunne også fortelle meg ting om familien. Jeg ble helt satt ut. Hun fikk opp ting om f.eks min far som ikke jeg visste engang, men når jeg spurte han om det i ettertid så stemte det. Hun ga meg også veldig god veiledning om hva jeg bør gjøre dette året. Jeg ble virkelig positivt overrasket over alt hun kunne se og lese utifra fødselsdatoen min osv. Hun ville vite fødselsdatoen min på grunn  av hun brukte noe som heter nummerologi. Jeg har aldri hørt om dette før, men det er et utgangspunkt i at man har visse personlighetstrekk ut fra hvilken dato man er født på. Det er ganske interessant. 

Vi avsluttet med tarot-kort, der jeg skulle stille et spørsmål og trekke kort. Det var utrolig fascinerende, og jeg spurte om masse. Alt fra kjærlighet til utdanning osv. Det var veldig spennende, og svarene ble stort sett det samme. Jeg er veldig spent på å se om det har sendt meg i riktig retning, og om det blir slik som jeg fikk beskjed om. Det var veldig gøy, for når jeg dro ga hun meg en god klem og sa til neste gang så har hun helt klart fått en fornemmelse om at jeg kommer tilbake. Det er det veldig stor sannsynlighet for at jeg gjør etter en slik opplevelse.

Derfor valgte jeg å bli med på Charterfeber

Charterfeber er et veldig gøy program som jeg liker veldig godt. Man får se masse rare mennesker på Gran Canaria, og de rareste, det er godt mulig at det er meg og Aurora. Jeg liker å prøve nye ting og dra til nye steder så, det var et lett valg for meg. Dessuten er det gøy å være med på et tv-program som ikke er en konkurranse, slik som Paradise Hotel. Jeg kunne rett å slett bare være på jentetur med Aurora. Jeg er veldig fornøyd med programmet. Det er jo masse humor, og det liker jeg.

Det er noe av det mest crazy jeg har gjort, og det var skikkelig morsomt. Jeg har hvertfall ledd masse av påfunnene til meg og Aurora. Det kommer mer, vi skal blant annet på en partybåt, og den episoden gleder jeg meg til. Det tok litt av for å si det slik. Jeg tror alle nordmenn har godt av å komme seg ned i varmen, og slå seg litt løs. Ha det gøy og prøve nye ting. Gran Canaria var faktisk en veldig fin plass! Jeg likte Palma ekstra godt. 

Den fineste bursdagsgaven!

Dette er den fineste bursdagsgaven jeg har gitt til meg selv noensinne. Jeg var en smule nervøs før jeg gjorde dette, men jeg er superfornøyd nå i ettertid! Jeg har lært så masse, og virkelig blitt et nytt menneske. Det er bare så deilig å være i naturen, spise sunt, og la hjernen slappe helt av uten noe mas eller stress. Man har ofte fokus på kropp at man må spise sunt og drikke masse vann, ta vitaminer og trene. Men vi glemmer ofte den mentale helsen, at det er viktig å tenke positivt, koble ut, slappe av og meditere.

Det å sitte i en time og ikke gjøre noen ting, det er noe av det vanskeligste man kan gjøre, spør du meg. Det klør over alt, og det føles så meningsløst. Tusen tanker flyger gjennom hodet mitt. Nå klarer jeg det så mye bedre enn når jeg kom, og jeg er rimelig stolt. Jeg kommer ikke til å meditere en time hver dag hjemme i Norge. Men jeg skal prøve å gjøre det litt hver dag, om så bare 15-20 minutter.

Jeg har også møtt en synsk dame. Hun har virkelig satt meg ut, med hvor mye informasjon hun hadde om både fortid og fremtid. Jeg hadde frysninger hele tiden, og å få noen timer med denne dama var ett prosjekt i seg selv. Men det var verdt det!

Jeg har blitt med i en cult

Jeg hadde aldri i mine villeste fantasier trodd at jeg skulle bli med i en CULT. I skrivende stund er jeg overbevist om at jeg har gjort det rette. Jeg har blitt introdusert til dette stedet jeg er på av en nær bekjent, og det er en helt annerledes verden. Jeg har i løpet av denne uken fastet (utenom rå frukt, grønnsaker og juice) meditert, yoga , drukket diverse teer og blitt kjent med sider av med selv som jeg ikke visste jeg hadde. 

I begynnelsen var det helt jævlig rett og slett, og alt  jeg ville var å dra vekk.  Jeg er avhengig av sjokolade, rundstykker med syltetøy og kaffe. Jeg følte meg seriøst som en rusmisbruker fordi de to første dagene holdt jeg på å gå på veggene. Det eneste jeg tenkte på var nemlig sjokolade. Det er så viktig å ikke gi etter til lystene sine hele tiden, og det har vært tøffe dager. Men jeg har fått mer selvdisiplin. Det er rart hvor avhengig man kan bli av slike dagligdagse ting. Ikke minst hvor avhengig man blir av luksus, og hvor mye man tar for gitt. I enkelte deler av verden er det ikke engang tilgang på rent vann, eller mat som vi har haugevis av i kjøleskapet. Det er lett å glemme, og ta som en selvfølge i en travel hverdag.

Det handler først og fremst om å fjerne seg selv fra alt støy. Lytte til ditt ekte jeg, og finne din indre ro og stemme. Spise rent. Drikke forskjellige urter. Meditere sammen ,og dele erfaringer fra livet. Ekte historier fra fantasiske mennesker som på utsiden ser ut som de har verdens beste liv. Vi lever dessverre i et samfunn der det ikke er så lett å åpne seg. Det tok en stund før jeg turte og vise disse menneskene hvem jeg er, og fortelle om min historie, som ikke akkurat alltid har vært en dans på roser. Det er deilig å føle at man ikke er alene om å ha det vondt til tider, og at vi alle er i samme situasjon på den ene eller andre måten. Vi har alle våre sorger som vi kjemper mot, enten bevisst eller ubevisst. 

Stedet jeg er på er topphemmelig, og vi er 300 medlemmer per dags dato. Det er kun lov å introdusere mennesker som er riktig, og man må gjennom flere tester for å bestå. Jeg er så heldig som besto. Jeg kommer til å reise ned her et par ganger i året på DETOX. Dette er forskjellige ritualer, og jeg har så godt av det. Jeg føler meg som ett nytt og mer spennende menneske for å være helt ærlig. Det jeg har vært vitne til her nede er nærmest magi. Det er veldig unikt, og det kan ikke forklares med ord.

Det er nok det mest crazye jeg har gjort, men også noe av det beste!