A little glam never killed nobody!

Jeg har ikke blogget på to dager fordi jeg har vært syk og sengeliggende med feber. Jeg var så livredd og full av angst for om jeg hadde fått malaria. Jeg hadde de symptomene, og jeg googlet dette opp og ned i mente. Men en fantastisk dame har tatt så godt vare på meg, det er helt utrolig hvor gode og varme menneskene er her nede er. Ikke minst er de fulle av liv. Hun har underholdt meg med masse historier, laget nydelig vegetarmat til meg, og roet meg ned når jeg har vært på mitt mest stressende. Hun fortjener ti diplomer!

Dessverre var jeg ikke frisk nok til å dra på safari i dag, men formen kom seg heldigvis i løpet av dagen. Så da var det bare å få tatt seg en lang dusj, og få på seg litt glam. Det hjelper for å føle seg bedre! Jeg har vært ute og slappet av med bassenget, pratet litt med forskjellige gjester, og sett på verdens søteste bambier.

Jeg gleder meg så mye til morgendagens safari og er så spent på hvilke dyr vi kommer til å se❤️

Noen ting du aldri ville trodd om safarien jeg befinner meg på!

– Guiden bærer aldri våpen, provoserer du eller stresser et dyr er du fritt vilt, og han kommer ikke til å prøve å redde deg.

– Du får aldri forlate campen uten guide. Gjør du dette er det  50 prosent sjanse for at du ikke kommer tilbake, og det er på eget ansvar.

– Nasjonalparken jeg befinner meg i er like stor som Belgia.

– De fleste dyr vil gi deg en advarsel før det angriper deg, bortsett fra løver og leoparder.

– Det finnes kjøttetende skilpadder her som lever i ferskvann. De ser skikkelig skumle ut!

– Det var en kineser på en annen camp bare en km fra der jeg bor som ble spist av en flodhest tidligere i år. Han skulle ta en selfie, og respekterte ikke hva guiden sa om hvor nært man kunne gå.

– Dersom en løve dreper et menneske MÅ løven drepes, selv om det er fremprovosert. Dette er fordi at løven vil lære hele flokken at mennesker er ekstremt lette å drepe, og de vil jakte mer på mennesker fordi de kan miste interessen for antiloper, zebraer og andre dyr

– I følge statistikk vil nesehornet bli utryddet innen 15-20 år, mest sannsynlig tidligere enn det også. Grunnen til dette er hornet som rike  kinesere betaler nærmere en million for. De gjør det fordi de er overtroiske, og tror dette hjelper på manndommen og at de blir kåtere. De spiser deler av det! Det er helt sykt, men som mange vet er det ekstremt korrupt i Afrika. En million er vanvittig mye her nede. Guiden min fortalte også at de som skal beskytte dem, som politiet og vetrinærer også er med på det, og det finnes bare rundt 19.000 nesehorn igjen i verden. Dette er tall fra 2018!

 

 

 

Hvorfor har jeg ikke gjort dette før??!

Når jeg satte meg på flyet hadde jeg som sagt ingen idé om hva som ventet meg når jeg ankom Afrika. Men denne reisen har gått over all forventning! Jeg var en smule redd og nervøs, må jeg innrømme. Det å sette seg på et 12 timers langt fly, for deretter å skulle reise inn i jungelen i Afrika, for å se og leve nært på ekstremt farlige og ville dyr er ikke bare bare. Hvert eneste år dør mennesker som reiser på safari. Det kan være alt fra en liten ringelyd til at noen reiser seg brått som kan utløse stress eller at dyrene ser på deg som en trussel og det vil drepe deg i løpet av sekunder.

Guiden min Geoffery har heldigvis ikke opplevd en slik ulykke i løpet av sine 6 år som guide, men han vare nære på en gang. Det var ved en tur med en gruppe kinesere at de hoppet ut av jeepen for å ta selfies med buffaloer. Det mange ikke vet er at disse faktisk er mer aggressive mot mennesker enn for eksempel løver. Jeg har sett så mange fantastiske dyr, som leopard, nesehorn, elefanter, giraff.
Jeg har blitt fortalt at det er en veldig spesiell og spirituell reise å få komme så tett på ville dyr. Jeg har stor respekt for disse dyrene, og tar ingen sjanser. Samtidig er det lett å la seg rive med, og faktisk glemme at dette er ville dyr som aldri har blitt håndtert av mennesker. Dette er helt klart noe av det største jeg har opplevd! ❤️

En drøm går i oppfyllelse!

Herregud, jeg kan nesten ikke tro det, men i skrivende stund er jeg faktisk på vei til et veldig eksotisk sted jeg aldri har vært i før, nemlig Afrika. Det har seg slik at jeg har jo bursdag snart, og årets bursdagsgave er ni dager på safari i Afrika. Jeg skal bo på tre forskjellige plasser, og jeg skal få se mange forskjellige dyr! Løver, sebra, elefanter, og flere. Jeg har på følelsen at det nesten blir litt sånn som i Løvenes konge, bare live. Ja, det er kanskje et naivt syn på det, men jeg har helt ærlig ingen idé om hva jeg kan vente meg.

Pappa har vært masse i Afrika, han har hjulpet mange og vært veldig aktiv i humant arbeid her nede. Jeg har hørt så mange historier, og sett så mange bilder. Siden han er så glad i det håper jeg det faller i smak for meg også.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg gruer meg veldig mye, jeg reiser helt alene uten Batman eller Britney. De gir meg alltid mye trygghet og selskap, men to chihuahuaer har nok ikke så mye i jungelen å gjøre! De får kose seg hjemme i Bergen.

Charterfeber og After Beach

Beklager at jeg har vært så dårlig på å oppdatere bloggen de siste dagene. Har hatt mye på agendaen, og trengte en avslappende dag for å hente meg inn igjen. Nå har jeg sett alle episodene av Charterfeber og den første episoden av After Beach. Jeg syns det er så gøy, dette var virkelig en venninnetur jeg alltid kommer til å huske. Kommer til å se tilbake på det med et smil. Det var virkelig en tur med masse latter. Charterfeber er seriøst et av mine favorittprogrammer. Jeg digger virkelig alle reisegruppene og personlighetene til de som er med. Jeg vet mange syns det er harry, men hallo, nordmenn flest er vel en smule harry på ferie. Hva er egentlig galt med det?

Det er deilig å reise til en plass der alle samles for å ha det gøy, gå på stranden, feste og møte nye folk. Jeg personlig syns det er utrolig teit når realitydeltagere som har vært med på Paradise Hotel skal hate på de som er med på After Beach, Charterfeber, eller på hverandre generelt. Alle bestemmer over seg selv, og hva de vil gjøre. Men at realitydeltagere skal ha så mye fordommer mot andre syns jeg er litt spesielt. Charterfeber er jo også et veldig uskyldig program, som jeg er utrolig glad for at jeg får være en del av.

Jeg syns den nye serien After Beach ble så bra! Dette skulle egentlig bare være en nettserie på viafree, men de syns den ble så bra at de valgte å sende den på tv også. (Det går på tv3 klokken 22.30) Det er litt mer fart og moro i den serien, jeg håper dere vil like den! Det ble veldig lange innspillingsdager nede på Granca, men det var helt klart verdt det❤️ Dere kan finne episodene av Charterfeber og After Beach på viafree. Hva synes dere om den nye serien?